ELS MARCS COM A ESTRUCTURES MENTALS:GEORGE LAKOFF(III)

Hi ha una gran diferència entre la raó i el llenguatge. La major part d’allò  que pensem alhora d’escoltar als polítics o als mitjans de comunicació és pràcticament inconscient. El llenguatge genera s’acobla a marcs i sistemes de pensament que, quan es repeteixen de forma constant, creen formes de pensar que no són naturals, però que la gent, en el seu subconscient, assimila com si ho fossin.

Lakoff parla del marc del pare estricte i protector, que posa disciplina però que també  ens protegeix dels perills. L’exemple en els USA podem extrapolar-lo a altres llocs com Espanya. De fet el partit republicà  ha aconseguit instaurar aquest marc en la majoria de població nord-americana, utilitzant les paraules per alimentar aquest frame, per exemple parlant d’impostos com «càrrega tributària» sense referir-se al que es rep a canvi del que es paga (activant el mite del ciutadà espoliat per l’Estat), o en parlar de matrimoni homosexual en lloc d’unió entre persones (el que implicava  la devaluació d’una institució,  quasi sagrada per la majoria de cristians pràcticants.

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s