ELS MARCS COM A ESTRUCTURES MENTALS:GEORGE LAKOFF( i IV)

L’esquerra acostuma a parlar dels seus programes d’una manera racional , pensant que si la seva proposta és racional  això li donarà més vots . Tanmateix , no és així ,en els votants els importen cinc coses fonamentalment : valors , connexió, autenticitat , confiança i identificació . Només si transmet amb emoció els seus valors de sempre  i els encaixa en un relat que permeti connectar amb la gent , parlant també dels problemes reals del carrer , i generant credibilitat i confiança de la ciutadania , aquesta esquerra serà capaç de transformar aquests valors en polítiques actives.

La solució per als progressistes és afirmar clarament els seus valors , i crear un llenguatge propi , un llenguatge que generi els seus propis marcs , i que a poc a poc siguin acceptats per la població d’una  manera inconscient . Si segueixen oposant-se als republicans usant el llenguatge ( i els marcs ) conservadors , li estan donant força a aquests marcs .La importància de la diferencia, per exemple en el cas espanyol del PP i del PSOE,  no es dona perquè els frames son els mateixos i la gent ho acaba rebent com un missatge confós i bescanviable.

La raó fa servir frames , usa metàfores que donen forma al nostre pensament , com la narrativa , que fa que les emocions es facin presents . I en això és molt important l’empatia . Gestionar significa ser molt coherent , amb un frame específic per a cada tema . Quan més frames es repeteixin , més bo serà el frame , tenint sempre en compte que els frames morals tenen més valor . En un dels seus discursos , George W. Bush va usar 49 vegades la paraula llibertat ( free , freedom , liberty ) en tan sols 29 minuts . És un exemple més de l’ús de les paraules per generar marcs en la ciutadania .

George Lakoff

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s