PROJECTE DE RECERCA (I)

INTRODUCCIÓ:

En un context de vulnerabilitat social i laboral derivada de la crisi, durant els dos o tres darrers anys s’ha desenvolupat arreu de l’Estat un moviment per l’habitatge centrat en la paralització de desnonaments i en la reivindicació del dret a l’habitatge digne. Amb l’aparició de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca al març de 2011 i el moviment 15M al maig del mateix any es va iniciar un procés de mobilització entorn a demandes relacionades amb habitatge que ha tingut continuïtat fins a l’actualitat.

La col·laboració entre la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, les assemblees de barri nascudes a la calor del 15M i moviments socials com el moviment okupa ha configurat una extensa xarxa d’actors al voltant de les lluites pel dret a l’habitatge que ha aconseguit visibilitat a l’espai públic per les contradiccions del model immobiliari desenvolupat durant les últimes dècades. El model genèric escollit es en aquest sentit, el de l’activisme social. Òbviament, el tracte rebut es prou esbiaixat com per mirar de contrarestar l’opinió majoritària vessada dins de quasi tots els mitjans de comunicació que han parlat abastament d’aquesta problemàtica.

Ens ha semblat doncs pertinent esbrinar aquest fenòmen tan estès i que ,per exemple a Barcelona, està força d’actualitat amb els esdeveniments de Can Vies al barri de Sants. Per assolir-ho hem agafat com a blog principal i motor de l’anàlisi el blog de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca . L’objectiu marcat es fer veure en la mesura de lo possible com a partir d’un cert anàlisi lexicomètrica de diversos textos podem arribar a la conclusió de que la problemàtica de l’habitatge és l’eix fonamental del fil transversal que pot cartografiar la realitat barcelonina d’aquests darrers anys.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s